Av de mange ulike former for dugnadsarbeid som fins, er salg av toalettpapir noe av det aller mest lukrative, da etterspørselen gjerne er høy ettersom dette er noe alle trenger. Ved å følge noen tips, vil du ha økt sannsynlighet til å lykkes med salget.

Sist oppdatert: Juli 09, 2018

Dorull dugnad dopapir

1. Finn riktig leverandør

Det første man må gjøre er å finne riktig leverandør som oppfyller dine ønsker om fortjeneste. Her gjelder det å beregne hvor mye man tjener per solgte antall og sammenligne estimert utsalgspris mellom ulike leverandører.

Om prisen er for høy, vil det naturligvis gjøre salget vanskeligere. Antall ruller i pakken må også tas med i regnestykket, da gjerne fortjenesten kan være den samme, mens antall ruller kan variere. For å oppnå trygghet både hos dugnadsselger og forbruker er det viktig å sørge for at produktet er av høy kvalitet.

Les også: Dette bør du vite om russelogo

2. Skryt av produktet du selger

I selve salgssituasjonen er det også lurt å stille forberedt på hvilke argumenter man skal ta i bruk og hva man skal vektlegge:

Presenter produktet du selger og utdyp om dets kvalitet. Det er også svært viktig å fortelle hvilket prosjekt man støtter ved kjøp, og ikke minst hvorfor man burde støtte det. Her er det også lurt å ha beregnet på forhånd hvor mye ditt produkt koster kontra tilsvarende produkt i butikken.

Poengter fordelen ved å ha en stor sekk med dopapir liggende hjemme, i stedet for å måtte kjøpe samme produkt gjentatte ganger andre steder.

TIPS: Sponsor til russebuss eller russebil finner du her

3. Selg før du mottar varene

Det fins også to ulike måter å gjøre det på, enten om man velger å selge, eller å bestille på forhånd.

Har man solgt varene på forhånd vet man nøyaktig hvor mye man skal bestille og man trenger derfor ikke å tenke på å sende noe tilbake til leverandøren.

Om man derimot velger å bestille først, vil det i større grad være usikkert om hvor mye man får solgt, selv om det utvilsomt vil være ekstra motiverende å gjøre det.

Les også: Slik setter du opp et russebuss budsjett

4. Din egen vri på sosiale medier

I vårt moderne samfunn er det kanskje like greit å ta i bruk sosiale media når en skal foreta salg, selv om kanskje mange foretrekker å se produktet med egne øyne.

For å nå ut til mest mulig folk vil det derfor være lurt å bruke ulike applikasjoner, eller å ringe til bekjente.

Gjerne bruk kreativitet og humor til å nå ut til kundene dine.

Les også: Hvordan finansiere russetiden ved salg av dopapir