Russelogo Primal

Det er flere ting du bør tenke på når du skal velge en russelogo. Foto: Privat
Sist oppdatert: September 18, 2018

En russelogo skal være unikt og beskrive russegruppa på best mulig måte. Du har sikkert sett mange russelogoer fra tidligere russetider. Russ som har dekorert russebilen og russedressen med sin helt unike og personlige logo. Noen er hysterisk morsomme, andre er smarte ordspill og utrolig stilige.

Det er stadig flere russ som velger et konsept enten man har russebuss eller en russevan. Selvsagt brukes denne logoen også på russeklær, så det er like aktuelt om du er vandreruss eller konsept-gruppe.

Russebuss Primal 2018

Primal 2018 valgte å ha russelogoen sin sprayet midt på bussen. Foto: Russebussmarked.no

Russelogoen representerer en felles identitet til russegruppa og blir laget av en designer basert på ønsker og tilbakemeldinger fra de som bestiller. Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan logoen skal se ut. Så betyr det ingenting om du er rødruss, blåruss, svartruss, grønnruss eller noen annen russefarge.

Samma det, bare dere er en russegruppe som vil vise dere frem!

Les også: Slik tjener du penger på dorull dugnad

Viktig å tenke på når du skal velge en russelogo

Det er noen begrensninger for bilder og innhold i en logo. Det å bruke noen andre sin logo, merkenavn eller annet som er merkevare registrert er ulovlig. Les mer om lovverket her.

Å bruke en annens merkevare/merkenavn kan føre til at logoen må fjernes, og det kan føre til bøter. Det samme gjelder om det er en tydelig likhet mellom de to logoene. Sørg for å bruke en profesjonell designer som kan regelverket og kan garantere at den ferdige logoen ikke bryter noen lover.

Innhold som kan virke støtende er også noe å styre unna. Her er det flere ting som kan gjøre logoen ulovlig, for eksempel bruk av seksuelt eller voldelig innhold, støtende innhold basert på hudfarge, religion, legning og så videre.

Les også: Russekort sitat – De 50 beste sitatene i 2018 

Russelogo kopi

ADVARSEL: Pass på dere ikke får en kopi av en annen russelogo. Dette kan ødelegge veldig mye for dere. 

Det er lov å være på kanten uten at man blir arrestert for det, men sørg for å kjøpe en russelogo som ikke er støtende eller diskriminerende.

Når dere nå har styrt unna disse skumle fellene er det bare å la fantasien få fritt utspill. Go crazy!

Logoen og navnet på russegruppa må ha en sammenheng. Det er ikke noe poeng å ha en kul logo som ikke har noe med gruppenavnet å gjøre. Tenk godt over valg av farger, bilder og så videre.

Interiøret til Primal var dekorert med blader på taket og en tiger maske bakerst i loungen. En kreativ løsning kombinert med logoen. Foto: Russebussmarked.no

Tenk deg om på prisen

Det er ofte slik at du får det du betaler for. Også ved kjøp av russelogo. Regn med en pris på 2-6.000kr. Du kan få billigere, og du kan få dyrere. Dette avhenger av hvor kompleks logoen er, og hvor tidkrevende den er å lage.

En logo med skrift og et enkelt ikon kan fort bli billig, men vær bevisst på at en russelogo med veldig mye innhold som krever mye tegning vil koste mer.

Å konsekvent gå etter den billigste logoen kan fort føre til et langt dårligere resultat enn ved å legge litt mer penger i det.

Les også: Hvordan sette opp budsjett til russebuss

RESULTATET AV PRIMAL: Flott interiør og eksteriør på russebussen.

RESULTATET AV PRIMAL: Flott interiør og eksteriør på russebussen.

Designer

Valg av designer er veldig viktig. Det hjelper ikke med gode ideer og skisser til tidenes russelogo hvis en dårlig designer skal gjøre jobben. Alle seriøse designere ønsker å vise frem hva de har lagd før, og du vil finne mange bilder på hjemmeside og/eller på sosiale media.

TIPS: Her finner dere en liste over russelogo designere

En designer som ikke viser frem arbeidet sitt kan ikke ha mye å skryte av. Gjør litt research på dette før en eventuell bestilling.

Det samme gjelder for de som skal sette russelogoen på bilen og trykke de på russeklærne. Har de gjort dette før og kan vise til referanser og bilder av tidligere jobber?

For at det i det hele tatt skal være mulig å bruke logoen må den leveres i et filformat som tillater at den blir forstørret uten at det går ut over kvaliteten. Det opprinnelige produktet er mye mindre enn den enorme logoen på russebussen. Da ønsker du selvfølgelig ikke at russelogoen er uleselig med store piksler.
Tenk også på om russelogoen skal brukes på små trykk, for eksempel på russebuksa. Inneholder logoen mange små detaljer vil disse bli vanskelige å se på et lite trykk.

Russekunst

Viktig at dere sjekker ut referanser på tidligere arbeid først. Bilde: Instagram // Russekunst

Du kan ikke klage på en ferdig russelogo ettersom det er et unikt produkt. Vær heller ofte i kontakt med designeren for å se på arbeidet underveis. Da er det mulig å gjøre små endringer slik logoen blir akkurat som den var tenkt i utgangspunktet.

5 gode råd om russelogo

  1. Velg et konsept og russelogo som ikke er negativ eller støtende.
  2. Ikke bruk andres logoer uten tillatelse.
  3. Finn en designer med gode referanser.
  4. Husk at kvalitet koster. Det billigste er ikke alltid det beste.
  5. Design og trykking tar tid. Planlegg tidlig.